T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / SÖĞÜT - Küre Dursun Fakıh İlkokulu

TARİHÇE

        Beldemizde Eğitim ve öğretim 1926 yılında başlamış, 1928 yılında yeni harflerle devam etmiş; eski okulumuz 1933 yılında yapımına başlanmış 1935 yılında eğitime açılmıştır.

       Kullanılmayan okulumuza 1986 yılının ekim ayında temel kazılmasıyla başlanılmış, on derslikli ve kaloriferli olarak yapılması planlanan okul daha sonra kalorifer sisteminden vazgeçilerek tamamlanmıştır.1988-1989 öğretim yılına yetiştirilmiştir. Kalorifer sistemi daha sonra devlet-millet yardımlaşmasının en güzel örneği verilerek okul binasının kuzey cephesine bitişik olacak şekilde 56 metrekare alan 4 metre yükseklikte kalorifer kazan dairesi ve kömürlük inşa edilmiştir.2 ay gibi kısa zamanda kalorifer sistemi bitirilerek 22 Aralık 1993 tarihinde kaloriferli duruma getirilmiştir. Temel kalorifer sistemine göre atıldığı için 10 derslikli okul 12 derslikli olmuştur. Okulumuzda çok amaçlı kullanılabilen 1 salon,1 hizmetli odası, 2 idare odası, kütüphane,  laboratuar,  öğretmenler odası ve 12 derslik mevcuttur.

       17.10.1979 yılında açılan Küre Orta okulu ile Küre İlkokulu 1989-1990 öğretim yılında tek çatı altında birleşerek Küre Dursun Fakıh İlköğretim Okulu adını almıştır.1993-1994 öğretim yılından itibaren okulumuz bünyesinde anasınıfı açılmıştır. Anasınıfının alt yapısı giderleri tamamıyle okul aile birliği ve okul koruma derneği tarafından karşılanmıştır.

      1989–1990 yılında okulumuza ismini veren ulu zat Dursun Fakıh Osmanlılarda ilk Cuma hutbesini okuyan Şeyh Edebali'nin damadı ve Osman Gazi'nin bacanağıdır. Osmanlıların kuruluş dönemindeki temel kişilerden biridir. Din ve ilim alanında çalışmaları olmuştur. Okulumuzun çevre düzenlemesi çalışması öğretmen ve öğrenci işbirliği ile yapılmıştır.

       Okulumuz çevresi ihata duvarı ile üç tarafı kapatılmıştır. Böylece öğrencilerimizin can güvenliği problemleri giderilmiştir. İhata duvarının 30metresi beton geriye kalan 100 metresi tuğla ile yapılmıştır. Okulumuz salonuna öğretmenlerimiz kendi imkanları ile sahne yapmışlardır.Piyesler, bilgi yarışmalar.paneller düzenlenerek okul-belde bütünleşmesini sağlamışlardır. Okulumuz geçen süre içerisinde profesör mertebesine kadar yükselmiş değerli zatları yetiştirmiş bir okuldur. Vatanına, milletine değerli fertler yetiştirmeye devam etmektedir. Okulumuzun bahçesine öğrencilerin sportif faaliyetlere daha etkin bir şekilde katılabilmeleri için 1999 yılı nisan ayı içerisinde eğitime katkı paylarından toplanan para, okul koruma derneğinin yardımları ile basketbol ve voleybol sahası yapılmıştır.

        Okulumuz 2001–2002 eğitim öğretim yılını çok programlı lise binası olarak yapılan binaya valilik oluru ile taşınarak yeni binayı kullanmaya başlamıştır. Okulun etrafı ihata duvarı ile çevrilidir. Bahçe düzenlemeleri çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca okul bünyesinde iki adet atölye bulunmaktadır. 4+4+4 Kesintisiz Eğitime geçildikten sonra da İlkokul ve Ortaokul bir arada aynı binada eğitim - öğretim görmektedirler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.12.2017 - Güncelleme: 13.11.2020 15:20 - Görüntülenme: 567
  Beğen | 0  kişi beğendi